Indezi Personvernerklæring

EUs nye personvernreglement, GDPR, regulerer innsamling, oppbevaring, bruk og sletting av personopplysninger. Forordningen skal sørge for at den enkeltes rettigheter blir ivaretatt og styrke personvernet ved behandling av personopplysninger.

Nettbutikken indezi.no eies og drives av Savanna Metro AS, med organisasjonsnummer 915731317 MVA. Savanna Metro AS ved styreleder Birgitte Sofie Henriksen er hovedansvarlig for behandling av personopplysninger som samles inn via nettbutikken indezi.no.  

Innsamling

Savanna Metro AS samler inn og oppbevarer personopplysninger i henhold til norsk lov. Personopplysningsloven finner du her

Når du sender inn en bestilling til indezi.no samtykker du samtidig til innsamling av disse personopplysningene: Navn, adresse og telefonnummer. Ved bestilling av produkter fra indezi.no er det ikke frivillig om man vil oppgi disse opplysningene eller ikke, da disse opplysningene er nødvendig for utsendelse av produktene.

Formålet med innsamling av persondata er å gi kunden tilgang til våre varer og tjenester, følge opp kundenes bestillinger med tanke på blant annet garantier og reklamasjoner, og kunne sende ut relevant informasjon.

Ved eventuelle utsendelser av nyhetsbrev vil kundene melde seg på dette spesielt, uavhengig av bestillinger. Innsamling av navn og mailadresse i den forbindelse krever samtykke fra den registrerte, og vil ikke bli benyttet til annet enn utsendelse av nyhetsbrev fra indezi.no. Ved konkurranser vil vi også be om personopplysninger som epost-adresse og telefonnummer, og deltakere vil måtte samtykke til innhenting av disse opplysningene for å delta i konkurranser. Disse opplysningene vil kun bli brukt i forbindelse med oppfølging i forbindelse med den aktuelle konkurransen.

Behandling

Visma er vår viktigste databehandler, som leverandør av både nettbutikk og regnskapsprogram. Personopplysningene bli lagret i Vismas system, som er passordbeskyttet. Visma har implementert sikkerhetstiltak for å beskytte dataene. Les mer om personvern hos Visma her (Engelsk)

Personopplysningene vi samler inn vil kun bli brukt til å håndtere bestillingen og eventuell oppfølging i etterkant. Kunden har til enhver tid innsynsrett i hvilke personopplysninger som er lagret.

Informasjonen vi har hentet inn er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Savanna Metro AS er ansvarlig for at behandling av data skjer i samsvar med norsk lov. Det er Datatilsynet som fører tilsyn med at loven overholdes.

Vi bruker e-post ved kontakt med kunden. Epostkorrespondanse vil bli lagret i mailsystemet vårt, men kan til enhver tid bli slettet på oppfordring fra kunden. Epostene vil normalt ikke inneholde andre personopplysninger enn navn og mailadresse.

Deling av opplysninger med tredjeparter

For å kunne sende ut produktene, deler vi informasjonen om navn, adresse, mailadresse og telefonnummer med Posten/Bring.

Posten/Bring behandler personopplysningene innenfor rammen av gjeldene lov og denne personvernerklæringen.

Vi lagrer ikke kundens betalingsopplysninger som kortnummer. Indezi bruker betalingsløsninger fra Nets og Vipps, og ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Nets har sørget for databeskyttelse i mange år, og mye av tiltakene som er introdusert med GDPR, har vært en del av Nets prosesser lenge. Nets er PCI DSS-sertifisert (Payment Card Industry Data Security Standard), og følger flere rutiner for å sikre kortholders data. Les mer om Nets GDPR-tilpasning her.

Les mer om Vipps’ personvernpolicy her.

I enkelttilfeller kan vi utlevere opplysninger pålagt ved lov eller offentlig myndighet.

Vi bruker Facebook og Instagram i vår markedsføring. Det er frivillig å følge oss og engasjere seg på våre sider i disse sosiale mediene. Vi deler ikke personopplysninger og kontakter ikke kunder via sosiale medier, men vil følge opp korrespondanse med kundene dersom dette skjer på deres initiativ. Man kan selv slutte å følge oss når de selv ønsker, og slette eventuelle innlegg på våre sider. Ved bruk av disse tjenestene samtykker brukerne for øvrig til Instagram og Facebook sine vilkår.

Indezi.no bruker Google Analytics til måling av trafikken på nettsiden. Dette verktøyet gir blant annet informasjon om antall besøkende og lengde på besøk, men inneholder ikke opplysninger som brukes til identifikasjon av enkeltpersoner.

 

Rettslig grunnlag

Savanna Metro AS samler inn og behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som bestilling av produkter, eventuell påmelding til nyhetsbrev eller deltakelse i konkurranser og så videre. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med kunden/den registrerte.

Vi behandler dataene som er nødvendig for å gjennomføre bestillinger og av hensyn til å etterleve rettslige forpliktelse og annen relevant lovgivning. Dette gjelder blant annet bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Ved eventuelle avvik i håndtering/deling av personopplysninger, er Savanna Metro forpliktet til å melde dette til Datatilsynet.

Sletting og korrigering

Du har til enhver tid rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi oppbevarer om deg, og hvis opplysningene er feil, kan du be om at disse rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dersom det er lovpålagte krav om at disse skal lagres. Dette kan skyldes bokføringsregler eller andre legitime årsaker som uoppgjorte betalinger. Du kan når som helst kreve at vi sletter personinformasjon som vi har lagret i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev eller konkurranser.

Mener du at Savanna Metro AS ikke overholder dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, kan du klage til tilsynsmyndigheten ved å sende en klage til Datatilsynet. Deres kontaktinfo finner du på www.datatilsynet.no.

Ved spørsmål om personopplysninger eller forespørsel om innsyn, retting og sletting; ta kontakt med Birgitte Henriksen på telefonnummer 98894747 eller send en mail til birgitte@savannametro.no.