Meron Seid/ Leather Exotica

Meron Seid er en ung, prisbelønnet designer som både har sitt eget verksted og en utsalg i et stort hus i hjertet av Addis Ababa. Seids selskap, Leather Exotica ble etablert i 2010. Hun designer både for sitt eget merke, og på oppdrag fra kundene, og selskapet produserer både for det lokale markedet og for eksport.

Seid er utdannet ved Next fashion design institute og Addis college og har blant annet studert teknisk tegning, arkitektur og datateknologi. Hun har også hatt et kortere studieopphold i India hvor hun studerte grafisk design. 

I 2015 vant hun "2015 UNDP Young Female Entrepreneurship Award Ethiopia". Seid har også deltatt på en rekke utstillinger og messer i inn- og utland, blant annet i Norge. Hun jobber kontinuerlig med å utvikle nye kolleksjoner og prøver stadig ut nye formspråk i sine produkter. Det er derfor alltid spennende å stikke innom hennes kombinerte workshop og utstillingslokale i hjertet av Etiopias hovedstad. 

Hun var den første designeren Indezi begynte å samarbeide med, og tote-vesken som har vært en av våre bestselgere helt siden starten er utviklet i samarbeid med henne, og sydd av håndverkere i hennes bedrift. Siden har hun jobbet med flere andre Indezi-produkter, som pc-ryggsekken og handleclutchen. 

I tillegg til å ha bygget opp sin egen bedrift helt fra scratch, er hun opptatt av å gi andre mulighet til å utvikle sine evner innen design- og håndverksfaget. 

Totene, clutchene og pc-ryggsekkene som selskapet produserer for Indezi finner du her

lagt til handlevogn